Nederlandse Ambassade in Tallinn, Estland

Nieuws

1 t/m 10 van 46

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

2 Stemming voor Mensenrechtentulp 2016 geopend

Wie krijgt dit jaar de Mensenrechtentulp? De stemmingsronde voor deze Nederlandse mensenrechtenprijs is vandaag geopend. Belangstellenden kunnen via www.humanrightstulip.nl en www.mensenrechtentulp.nl stemmen op een van de tien kandidaten. Stemmen kan tot 7 september.

3 De Nederlandse Ambassade in Estland nodigt u uit voor het Opinion Festival!

Op 12 augustus om 12:00 organiseert de Nederlandse ambassade een paneldiscussie over het maken van beslissingen per consensus en het beroemde ‘poldermodel’ bij het Opinion Festival in Paide (het zogenaamde Arvamusfestival).

4 Regionale ecosystemen voor innovatie centraal tijdens WIRE 2016

De Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2016 gaat op 8 juni van start. Deze conferentie van de Europese Commissie is dit jaar in Eindhoven. Centraal staat de opzet van regionale ecosystemen die open innovatie en nauwe samenwerking moeten bevorderen.

5 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

6 Reactie Rute n.a.v. aanslagen Brussel

Minister-president Rutte heeft na afloop van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing een verklaring gegeven. De Commissie kwam bijeen naar aanleiding van de aanslagen op de luchthaven Zaventem en de metro in Brussel.

7 Minister Hennis: 'Europa moet volwassen worden'

Wat minister Jeanine Hennis-Plasschaert betreft moet de Europese Unie in juni komen met een allesomvattende strategie. Hierin staat duidelijk hoe Europa omgaat met de steeds complexere en meer verbonden wereld. Hiervoor pleitte de minister vrijdag in Parijs op het seminar 'Europe’s security and Defence; what next?', dat door de Nederlandse ambassade in het kader van het Europees voorzitterschap was georganiseerd.

8 Statement minister-president Rutte na afloop van de EU-Turkijetop

Minister-president Rutte was maandag 7 maart bij de EU-Turkijetop om te spreken over de aanpak van het migratievraagstuk.

9 Internationale overeenkomst voor handel in grondstoffen uit afval

Nederland, Frankrijk, Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk, het bedrijfsleven en milieuorganisaties hebben op 3 maart een internationale grondstoffendeal ondertekend. De North Sea Resources Roundabout (NSSR) maakt het gemakkelijker om grondstoffen die overblijven na afvalverbranding te verhandelen. Dit staat hoog op de agenda van het Nederlands EU-voorzitterschap.

10 Europese visumovereenkomst goed voor Nederlandse handel met China

Op 29 februari heeft Nederland als voorzitter van de Raad van de Europese Unie een visumovereenkomst getekend die het mogelijk maakt om op meer plaatsen in China een visumloket te openen. Chinezen kunnen binnenkort op meer plaatsen in China een visum aanvragen voor Nederland en andere Europese landen. Ieder Schengenland mag nu 15 visalocaties hebben in China. Nederland heeft zich sterkgemaakt voor de totstandkoming van deze overeenkomst.