Nederlandse Ambassade in Tallinn, Estland

Nieuws

1 t/m 10 van 50

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Sluiting ambassade tussen Kerst en Nieuwjaar

De ambassade is in de week tussen Kerst en Oud en Nieuw (26-30 december) gesloten. In geval van nood is de ambassade als gebruikelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar (zie kopje 'Ambassade'). De ambassade-staf wenst u fijne feestdagen en een goede start van het nieuwe jaar toe.

2 Registreren voor Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017

Om te kunnen stemmen op 15 maart 2017 voor de Tweede Kamer verkiezingen moet u zichzelf registreren. Dat moet u vóór 1 februari 2017 doen om uw stem te kunnen uitbrengen.

3 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

4 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

5 Registreren voor Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart 2017

Om te kunnen stemmen op 15 maart 2017 voor de Tweede Kamer verkiezingen moet u zichzelf registreren. Dat moet u vóór 1 februari 2017 doen om uw stem te kunnen uitbrengen.

6 Stemming voor Mensenrechtentulp 2016 geopend

Wie krijgt dit jaar de Mensenrechtentulp? De stemmingsronde voor deze Nederlandse mensenrechtenprijs is vandaag geopend. Belangstellenden kunnen via www.humanrightstulip.nl en www.mensenrechtentulp.nl stemmen op een van de tien kandidaten. Stemmen kan tot 7 september.

7 De Nederlandse Ambassade in Estland nodigt u uit voor het Opinion Festival!

Op 12 augustus om 12:00 organiseert de Nederlandse ambassade een paneldiscussie over het maken van beslissingen per consensus en het beroemde ‘poldermodel’ bij het Opinion Festival in Paide (het zogenaamde Arvamusfestival).

8 Regionale ecosystemen voor innovatie centraal tijdens WIRE 2016

De Week of Innovative Regions in Europe (WIRE) 2016 gaat op 8 juni van start. Deze conferentie van de Europese Commissie is dit jaar in Eindhoven. Centraal staat de opzet van regionale ecosystemen die open innovatie en nauwe samenwerking moeten bevorderen.

9 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

10 Reactie Rute n.a.v. aanslagen Brussel

Minister-president Rutte heeft na afloop van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing een verklaring gegeven. De Commissie kwam bijeen naar aanleiding van de aanslagen op de luchthaven Zaventem en de metro in Brussel.