Nederlandse Ambassade in Tallinn, Estland

Informatie voor Nederlanders in Estland

Ter informatie voor Nederlanders in Estland. De oude Nederlandse bibliotheek in Tartu is nu voor een groot deel opgenomen in de algemene catalogus van de Universiteitsbibliotheek van Tartu. Dit betekent dat ze uitgeleend kunnen worden en dus beschikbaar zijn voor ons allemaal.

Via de catalogus van de Nationale bibliotheek in Tallinn ( http://ester-rr.nlib.ee/ ) kan ook in de catalogus in Tartu gezocht worden en via de „Raamatukogudevaheline laenutus” (http://www.nlib.ee/raamatukogu-kasutamine-2/index.php?id=11637 ) kunnen boeken naar Tallinn besteld kunnen worden. Via de catalogus van de openbare bibliotheken in Estland (URRAM -  http://u2.lugeja.ee/ )  is het me helaas nog niet gelukt om Nederlandse boeken uit Tartu te bestellen. De bibliothecaris in Viimsi zoekt uit of ook zij de mogelijkheid hebben om boeken te laten overkomen.

 

Naast Belgische patat en goede Nederlandse kaas is het nu dus ook mogelijk om een goed Nederlands boek te lezen, de collectie van de bibliotheek is best uitgebreid en dus binnenkort geheel online te raadplegen. Misschien dat u deze informatie kunt verspreiden onder de Nederlanders in Estland. Als mensen vragen hebben hoe boeken naar Tallinn te bestellen, dan mogen ze mij altijd bellen.

 

Met vriendelijke groet,

Antoon van Rens

5011761